Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Καλώς ήρθατε!!!





στην τάξη μας!!!!   Το κλασσικό τμήμα του νηπιαγωγείου Τερψιθέας!!!
Αυτή τη γιρλάντα την έφτιαξα  στην αρχη της σχολικής χρονιάς και την κρέμασα στην πόρτα της τάξης μας για να καλοσωρίζει τους γονείς και τα παιδιά !!!
Το πρωί  που ανοίγω την πόρτα, η τάξη μας είναι έτσι:







Είναι ευρύχωρη, ηλιόλουστη φρεσκοβαμμένη, με  λειτουργικά και καινούρια έπιπλα!!
Χαίρεσαι να δουλεύεις σ΄ένα τέτοιο ωραίο χώρο αλλά, όπως είναι  φυσικό χρειαζεται πολλή δουλειά για να οργανωθούν και να εξοπλιστούν με παιδαγωγικό υλικό  οι γωνιές δραστηριοτήτων, το ταμπλό της παρεούλας, χωροι που ζωντανεύουν μόλις μπουν τα νηπιάκια μου  και αρχισουν τις δραστηριότητες!!!
Κοντινές φωτογραφίες των παιδικών προσώπων θα αποφεύγουμε να δημοσιοποιούμε  στο διαδίκτυο, θα αναρτούμε  όμως εικόνες από την ζωή των παιδιών στο σχολείο, τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε,τις κατασκευές που φτιάχνουμε με τα παιδιά, τις γιορτές, τις εκδηλώσεις, παιδαγωγικά άρθρα που αφορούν γονείς και συναδέλφους, με λίγα λόγια θα είναι ένα παράθυρο ανοιχτό στο νηπιαγωγείο μας!!!










Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!!

Στις 11 Σεπτεμβρίου έγινε απ' τον ιερέα της Τερψιθέας, τον πατέρα Ιωακείμ ο αγιασμός  στο καινούριο  μας σχολείο, στο οποίο μετακομίσαμε μόλις πριν δυο μέρες. 
Το  νέο Νηπιαγωγείο της Τερψιθέας δεν είναι νεόκτιστο σχολείο αλλά το ανακαινισμένο παλιό  πετρόκτιστο κτήριο που φιλοξενούσε το Δημοτικό σχολείο !!








                                         Το κτίριο - κόσμημα από διάφορες οπτικες γωνίες!!



Η παιδική χαρά του σχολείου μας!!


                          
Το θεατράκι     του σχολείου μας!!